זה מתחמם: האקלים, המשבר ואנחנו

תערוכה חדשה מקורית נפתחה במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט

זה מתחמם: האקלים, המשבר ואנחנו
מוצג מהתערוכה: "זה מתחמם: האקלים, המשבר ואנחנו". צלם: דור קדמי

אנו - בני האדם, החי והצומח על פני כדור הארץ - נמצאים בסכנה קיומית בשל שינויי האקלים. המשבר כאן והוא בכל מקום.

מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט באוניברסיטת תל-אביב נענה לאתגר ומציג תערוכה מקורית חדשה. במסגרת התערוכה לקחו חלק גם אנשי סגל של בית הספר והאוצרת המדעית של התערוכה היא תלמידת דוקטורט בבית הספר: ג'ודי לקס.

התערוכה נפתחה לקהל הרחב ב 21 ביולי 2021.

במסגרת המסע להבנת משבר האקלים עוברים המבקרים תחנות שונות בהם מוצגים ממצאים מדעיים עדכניים ביותר בתחום וכן מוצגות השפעות המשבר על האדם, החי והצומח וכן השפעות משבר האקלים על ישראל וסביבתה.

לצד תחזיות לעתיד מוצעות הצעות לשינוי הרגלים וסגנון חיים שיתרמו לתיקון המצב בכדי לצמצם את ההשלכות ההרסניות בעתיד. אם לא נקטין בחצי את פליטת גזי החממה עד תום העשור הנוכחי, אנו עלולים למצוא עצמנו מול מציאות מורכבת, שניתן היה למנוע, לפחות בחלקה. זוהי שעת חירום והשינוי מתחיל בכל אחד מאיתנו.

אנו מזמינים כל אחד ואחת מכם לבקר בתערוכה שממחישה את המציאות המורכבת בצורה חווייתית ואינטראקטיבית. כל מבקר ומבקרת הם חלק מהשינוי ויכולים להשפיע בעצם הפצת התכנים והתובנות.

מידע נוסף על התערוכה באתר מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהארדט

כתבה בנושא באתר וואלה תיירות >