ביה"ס לכימיה מברך את גב' פארול רטה על זכייתה בפרס המצויינות של מכון גרטנר לשנת 2023

גב' פארול רטה היא תלמידת תואר שלישי בקבוצת המחקר של פרופ' רועי אמיר מהמחלקה לכימיה אורגנית

התלמידה פארול רטי (Parul Rathee) קיבלה את פרס המצוינות לשנת 2023 מטעם מכון מריאן גרטנר לננו-מערכות רפואיות באוניברסיטת תל אביב. מכון מריאן גרטנר מעניק מדי שנה מלגות מצוינות ומלגות נסיעות לתלמידי תואר שני ותואר שלישי על הצטיינות יוצאת דופן. המחקר של פארול מתמקד בתכנון פולימרים אמפיפילים המגיבים לאנזים, במטרה לשפר את ההבנה הבסיסית שלנו לגבי יחסי הגומלין של מבנים פולימריים עם אנזימים, וליישם ידע זה לפיתוח חומרים חדשים. לאחרונה, פארול פיתחה פורמולציה פולימרית חדשנית שניתן לתכנת לעבור שלושה מעברי פאזה ברצף בתגובה לנוכחות אנזים: מ-(i) מיצלות ל-(ii) הידרוג'ל, ולבסוף ל-(iii) פולימרים מומסים. יתר על כן, פארול הראתה כי ניתן לשלוט בקצב המעבר בין השלבים הללו על ידי התאמת היחס בין הפולימרים האמפיפיליים בפורמולציה.

יכולת חדשנית זו לתכנת חומרים עשויה לאפשר הכנת ננו-נשאים לשחרור תרופות שיוכלו לזרום מהר כמיצלות בגוף, לאחר מכן יעברו הצטברות סלקטיבית כהידרוג'ל באתר המחלה שם יוכלו לשמש לשחרור איטי של מולקולות מטען, ולאחר מכן יחול פירוק מלא של ההידרוג'לים לפולימרים מסיסים, מה שיקל על הפינוי הסופי של מערכת ההובלה הפולימרית. כתוצאה מכך, יש לשיטה זו פוטנציאל משמעותי לשמש עבור יישומים ביו-רפואיים שונים. פארול ממשיכה נכון לעכשיו, להעמיק בחקר מערכות אלו ותגובתם לאנזימים שונים כדי להשיג הבנה מקיפה יותר.