המעבדה לחישה מרחוק
ראש המעבדה: פרופ' איל בן-דור
המעבדה לחישה מרחוק עוסקת במיפוי הסביבה על ידי טכנולוגיות חישה מרחוק היפרספקטרליות הנחשבת בחזית המחקר הטכנולוגי והיישומי ומשתמשת מנתוני לויינים ומטוסים. טכנולוגיה זו מיושמת במעבדה לחישה מרחוק בדיסיפלינות שונות נוספות כרפואה, וטרנריה, הנדסה אזרחית וחקלאת מדייקת. במעבדה מתבצעים מחקריפ מחיישנים נייחים, מוטסים וממגוון נרחב של חיישנים בחלל. המעבדה עוסקת במחקר ופיתוח של שימושים לניטור הסביבה בארץ ובעולם, ולה קשרים רבים עם מעבדות וסוכניות חלל בעולם כגון: DLR בגרמניה, NASA ארה"ב, ו-CSIRO באוסטרליה.
טכניקות שפותחו במעבדה מהוות אבני יסוד למשתמשים רבים בעולם ומחקריה מצוטטים רבות. התמחות מיוחדת למעבדה יש בחישה מרחוק של קרקעות מכל הביטיה והיא המעבדה המובילה בעולם בתחום וכן בחקר מזהמים באטומוספירה והשפעתם על בריאות האדם. בוגרי המעבדה משתלבים בארץ ובעולם באקדמיה, מוסדות בטחון, חברות מסחריות ויועצים מומחים בינלאומיים.
כיום עוסקת המעבדה בניטור מזהמים של מכרות פתוחים בשלושה אתרים בעולם: דרום אפריקה, צכיה וקירגיסטאן. במעבדה מפותחים דרכים לבצע ניטר של סביבית המכרה כדי לשפר את חיי התושבים ולייעל את הכריה הירוקה. עבודות מחקר נוספות מתבצעות בנושא מיפוי קרקעות בו מפותחת טכנולוגיה מהירה למיפוי תלת מימדי של קרקעות כדי להלחם בדעיכת קרקעות עולמית כתוצאה משינויי אקלים. עבודות נוספות עוסקות בפיתוח אלגוריתמים לזיהוי מטרות קטנות בתת הפיקסל ברזולוציה ספקטרלית ועיתית גבוהים. נושאים נוספים הם פיתוח כלים לניטור מזהמים של דלקים בקרקעות בצורה מהירה ואמינה באמצעות שימוש במכשירים אופטיים ניידים וכן הרחבת התחום האלקטרומגנטי לתחומים כמו תרמי קרוב ורחוק וקרינה מילמטרית לצורך ניטור מטרות במרחב האטומוספירה והליתוספירה במהירות ויעילות. לאחרונה המעבדה עוסקת בזיהומי מזהמים באטומוספירה באמצעות הטכנולוגיה היפרספקטרלית והשפעתם על בריאות האדם ובפיתוח אמצעים למיפוי השפעות בריאותיות של אבק באזורים מדבריים נרחבים כעירק.
במעבדה שלושה חוקרים במשרה מלאה ומס גדול של סטודנטים לתאר שני ושלישי, כולם מלגאים. המעבדה מארחת מידי פעם מדענים אורחים ופוסט דוקטורנטים ממעבדות אחיות בעולם. את פירות מחקרי המעבדה ניתן למצוא ב-google scholar - תחת השם: Eyal Ben-Dor.